Klatre oppover Steam Tower

Introduksjon

Vet du hva «steampunk» er? Det er rett og slett en type science fiction basert på teknikk fra 1800-tallet som dampmaskiner og luftballonger, i tillegg til moderne gjenstander som datamaskiner, alt basert på viktoriansk teknologi. På norsk kan vi kalle dette fenomenet «damppunk», og det er akkurat dette som er tema i spilleautomaten Steam Tower. Her møter du på en herremann med topphatt, kappe, en avansert armbrøst og andre duppeditter. Han befinner seg nedenfor et damptårn, og målet hans er å komme seg til topps. På toppen venter nemlig en vakker prinsesse som er tatt i fangenskap av en ond drage.

Spillets tema høres kanskje ut som et eventyr, og det er det virkelig. Spillets design er gjennomført til de grader, med en fantastisk bakgrunn, vår hovedperson på bakken og ferden hans oppover tårnet. Spillets bonusfunksjon lar han klatre opp i etasjene, og etter hvert som han kommer seg høyere opp, vil du få en større multiplikator. Dersom du kommer deg helt til topp vil du motta en jackpot og en prinsesse til helten. Men for å komme deg til toppen av tårnet må du spinne hjulene, få frem de rette symbolkombinasjonene og spille noen gratisspinn. Klatre oppover og vinn!

Gevinstlinjer og innskudd

Steam Tower har et klassisk oppsett med fem hjul og tre rader, men kun 15 gevinstlinjer. Gevinstlinjene er faste og kan ikke justeres, men det du kan velge er hvor mye du vil satse per spinn. Du kan velge innsatsnivå fra 1 til 10 og myntverdi fra 0,01 til 1, noe som gir en minsteinnsats på 0,15 euro og maksinnsats på 150 euro per spinn. Dette gjør at spillet passer for de fleste budsjett og ambisjonsnivå. Du kan også teste spillet gratis om du ønsker det, men da vil du selvfølgelig ikke kunne vinne noen ekte gevinster.

Tema og design

Som nevnt innledningsvis er tema til denne spilleautomaten steampunk, med elementer fra viktoriansk tid og industrielt design. På spillets hjul spinnes det blant annet frem frem et drageøye, helten med flosshatt, hans armbrøst og prinsessen, samt kortsymbolene J, Q, K og A med noen tannhjul bak. Men selve spillhjulene tar ikke opp hele skjermen, og i bakgrunnen kan du se damptårnet du skal klatre oppover. På venstre side står helten klar til å klatre, eller nærmere sagt skyte seg oppover ved hjelp av den store armbrøsten. Animasjonene på tårnet og mannen er enkle, men effektfulle. Lydsporet gjør stemningen komplett.

Bonusfunksjoner

Steam Tower er utviklet av bransjeledende NetEnt, noe som betyr at det selvfølgelig er lagt inn noen gode bonusfunksjoner. Spillet har bare ett bonussymbol, men dette kan til gjengjeld by på mye spenning. Det er armbrøsten med grønn bakgrunn som er spillets wild-symbol, og det kan erstatte alle andre symbol. Spillet har også et stacked wild-symbol, som er helten vår med grønn bakgrunn. Dekker den et helt hjul, gir det 10 gratisspinn. Det er under gratisspinnene du klatrer oppover tårnet, og dersom det dukker opp nye wild-symbol gir dette flere gratisspinn. Under gratisspinn er det multiplikator opptil x7, og du klatrer oppover så lenge det blir gevinst.

Fordeler

NetEnt vet det å skape spennende og gjennomførte spilleautomater, og Steam Tower er intet unntak. Her er tema og design gjennomført til de grader, med flotte symboler, spennende animasjoner og et fantastisk bonusspill. Dersom det dukker opp et stacked wild-symbol på hjulene kan du glise stort, for da starter gratisspinnene hvor du klatrer oppover tårnet. Jo høyere opp du kommer, jo større multiplikator får du på gevinstene dine. Dette kan dermed gi deg mange gode gevinster, uten at du betaler noe for spinnene. På toppen venter en prinsesse og store gevinster, hva kan vel bli bedre enn det?

Ulemper

Det kan nesten ikke virke som det er noen ulemper med Steam Tower ettersom det er så utrolig gjennomført og bra, men det er noen ting som trekker litt ned på opplevelsen. For det første kan 15 gevinstlinjer virke litt lite for de som er vant med 25 linjer eller mer. Det er også litt kjedelig at det kun er wild-symbol og stacked wild-symbol i spillet, og ikke flere bonussymbol. Til slutt er det skuffende å klatre oppover tårnet uten å komme seg til topps, for det er stor sannsynlighet for at du faller ned før 16. etasje.

Oppsummering

Dersom du ikke har hørt om til steampunk før, kan spilleautomaten Steam Tower være en god introduksjon. Her møter du en helt kledd i kappe og flosshatt, med en imponerende armbrøst på hånden. Denne skal han bruke til å klatre oppover et damptårn, for på toppen venter en prinsesse som er tatt til fange av en drage. Hele temaet og designet er veldig eventyrlig, og funksjoner som gratisspinn og multiplikator gjør hele opplevelsen enda bedre. Her har NetEnt virkelig laget en gjennomført spilleautomat, med mulighet for gode gevinster. Prøv spillet gratis eller gjør en innsats, det vil være verdt det!