Piggy Riches – en grisebra spillopplevelse

Introduksjon

Svenske NetEnt er kjent for å stå bak kreative, morsomme og sjarmerende temaer til spilleautomatene sine. Så hvorfor skulle de ikke gå for et spill om rike, glamorøse griser som lever i luksus egentlig? Uansett om du ender opp like rik som grisene eller ikke, kan du ikke si at du ikke fikk en original og spesiell spillopplevelse. Etter bare noen få spinn, vil du nok ha falt pladask for disse selvgode gårdsdyrene, det gjorde i hvert fall vi. Hvem har sagt at perler for svin trenger å være noe negativt egentlig? Disse grisene kan iallfall pynte seg.

Hovedpersonene i spillet er de to rike grisene du møter når du setter igang, og settingen er herregården de bor på. Om de kommer fra en rik bakgrunn eller har vunnet seg rike i voksen alder vet man ikke, men de fråtser uansett som om de vokste opp i en grisebinge. De fleste av oss ville vel kose seg litt ekstra om vi plutselig ble rike, og griser er jo ikke akkurat kjent for noe bedre måtehold enn oss mennesker. Som du ser mangler det ingenting på presentasjonen. Det store spørsmålet er om Piggy Riches leverer på selve spillbarheten?

Gevinstlinjer og innskudd

Nå det kommer til variasjon og muligheter for å fininnstille opplevelsen kan vi si at dette spillet ligger midt på treet. Her får du 15 gevinstlinjer å satse myntene dine på. Ikke så mange at det blir for komplisert, og ikke så få at det blir kjedelig. Når det kommer til innsats kan du begynne så lavt som 15 mynter og satse opptil 150 mynter av gangen, og disse har videre en verdi på 0,10 til 5. Det betyr at du kan satse så lite som 1,50 kroner per spinn eller så mye som 750 kroner per spinn.

Tema og design

Dette er et gjennomført tema med et gjennomført design, det er det ingen tvil om. Du skulle kanskje tro at griser og glamour var en dårlig kombinasjon, men her fungerer det utrolig bra. Det glimrer og skinner av gull og diamanter på hvert eneste symbol, og selve brettet er selvfølgelig også rammet inn med gull. I bakgrunnen kan du skimte det store, hvite huset de rike grisene bor i. Dette er selvfølgelig komplett med smakløse men sjarmerende statuer av griser med englevinger. Og som vi alle vet – når griser kan fly, ja da kan absolutt alt skje.

Bonusfunksjoner

Selv om presentasjonen og innpakningen er veldig kreativ, har likevel ikke NetEnt tatt så mange sjanser når det gjelder bonusene. Det betyr ikke at de nødvendigvis er skuffende, men det dukker ikke opp noen overraskelser her. Spillets wild-symbol erstatter alle symboler bortsett fra scatter-symbolet, og kan gi deg en multiplikator på x3. Scatter-symbolet kan gi deg opp til 28 gratisspinn med en x6 multiplikator på gevinstene. Spilleautomaten har også en toppgevinst på hele 360 000 mynter. Det er en litt lav toppgevinst, og vi skulle helst ha sett at den var høyere eller at de kunne tilbudt en progressiv jackpot.

Fordeler

Piggy Riches har et artig tema det er veldig lett å bli glad i, og du vil nok dra på smilebåndet igjen og igjen selv etter å ha spilt en god stund. Den pene, morsomme, fargerike og detaljerte grafikken er behagelig for øynene. Sjarmen og personligheten gjør dessuten spillet perfekt for deg som foretrekker å spille for lekepenger, og bryr deg mer om presentasjonen enn eventuelle utbetalinger og vinnersjanser. Jackpoten på 360 000 mynter er uansett også en grei nok utbetaling på et spill som dette, hvor innsatsene dine og sjansene du tar ikke er så altfor høye.

Ulemper

Er du en spiller som liker å satse alt eller ingenting er nok ikke dette spillet for deg, siden Piggy Riches ikke lar deg gå inn med så mye av gangen. De av oss som foretrekker å spille uten musikk på, vil nok ikke savne det her heller, men det hadde vært fint å kunne hørt på mer enn kun lydeffektene om du ønsket det. 15 gevinstlinjer er en helt grei mengde for mange spillere, men for noen vil dette være litt for lite å bryne seg på. Du finner heller ikke noen andre spesielle bonuser utenom de klassiske variantene. Vi savner også en høyere jackpot.

Oppsummering

Dette er nok ikke et spill som passer for veldig seriøse og utålmodige spillere, og heller ikke for spillere som liker mye variasjon og utfordringer når det gjelder bonuser. For de fleste andre derimot er dette et spill som er verdt en sjanse. Gevinstene er ikke kjempehøye, men du slipper også å blakke deg helt om du ikke har hellet med deg en kveld. Sjarmen, humoren og grafikken gjør også sitt for deg som foretrekker å spille uten ekte penger. Dette er et spill du ikke trenger å tømme sparegrisen for å kunne være med på. «’Nøff said»!