Flame Busters – spilleautomat eller videospill?

Introduksjon

Hvis det er én spilleverandør som liker å gjøre ting annerledes og utforske nye måter å gjøre spilleautomater spennende på, er det Thunderkick. De er også kjent for sin flotte grafikk, men det er ikke det første du tenker på når du åpner Flame Busters. Her er grafikken pikselert og retro, og det er selvfølgelig gjort med vilje. Dette spillet vil ta deg tilbake til gamle dataspill, helt fra «Press to start» som blinker når spillet først åpner seg. Når du åpner spillbrettet vil du kanskje først tenke at du har åpnet feil – dette er da ikke en spilleautomat?

Se litt nærmere, så vil du fort se at joda, dette er så absolutt en spilleautomat. Det er faktisk en veldig genial automat, ulikt noe annet på markedet. Oppsettet er «klassisk» med fem hjul og tre rader, men disse blir representert av vinduer på et murhus. Inni vinduene vil du se ulike karakterer og symboler, og det er selvfølgelig disse som kan gi deg gevinster. På begge sider av huset står det brannmenn klar til å slukke brannen, og i garasjen står det en brannbil med teksten «bonus game» over seg. Er du klar for en unik opplevelse?

Gevinstlinjer og innskudd

Selv om dette spillet ikke ser ut som en spilleautomat i det hele tatt, er faktisk selve oppsettet veldig tradisjonelt. De 15 vinduene på murhuset gir fem hjul og tre rader med symboler, som til sammen har hele 243 gevinstlinjer å by på. Dersom det dukker opp symboler i korrekt kombinasjon, vil du vinne summen symbolet er verdt. For at disse gevinstene skal betale seg, må du selvfølgelig gjøre en innsats før du spinner hjulene. Her velger du i klassisk Thunderkick-stil en innsats per spinn, som kan stilles fra 1 krone og helt opptil 1000 kroner per spinn.

Tema og design

Temaet i Flame Busters er brannvesen som står klare til å slukke brannen i et murhus. I bakgrunnen ser du en storby, og i husets vinduer dukker det opp ulike folk og symboler. Temaet høres kanskje ikke så spennende ut, men når det er lagt opp slik at grafikken minner om et nostalgisk videospill blir det med en gang mye mer spennende. Vanligvis setter vi pris på moderne grafikk med flotte animasjoner, men her er det noe veldig sjarmerende og nostalgisk med det retro designet. Det er fortsatt mange små animasjoner, og disse detaljene gjør spillet utrolig underholdende.

Bonusfunksjoner

En så unik og spennende spilleautomat må selvfølgelig ha noen gode bonusfunksjoner på lur. Her er det for det første hele 243 gevinstlinjer som går på kryss og tvers over vinduene. Spillet har videre et brann-symbol som er et mystisk symbol som vil bli erstattet av et annet symbol, utenom wild- og scatter-symbol. Wild-symbolet har en klassisk jokerfunksjon. Spillets scatter-symbol – brannalarm-klokken – kan utløse bonusspillet med 10, 15 eller 20 gratisspinn hvis det dukker opp henholdsvis 3, 4 eller 5 symboler. I bonusspillet samler du scatter-symbol for å bevege deg oppover etasjene i bonusspill-huset, hvor flere lavtbetalende symbol blir erstattet med mer verdifulle symbol.

Fordeler

Thunderkick kan det å være innovative, og i dette spillet har de igjen laget et unikt og spennende spill som skiller seg fra mengden. Det nostalgiske designet vil nok interessere mange, og at oppsettet fortsatt er klassisk og enkelt å forstå gjør at spillet fortsatt er lett å forholde seg til selv om det er annerledes. Spillets mange bonusfunksjoner kan gi gode gevinster, gratisspinn og variasjon, og det hele minner om et retro Atari-spill. De ulike symbolene er utrolig morsomme, og tema og design er utrolig gjennomført og flott å følge med på. Dette er rett og slett et unikt spill.

Ulemper

Spilleautomaten Flame Busters er helt unik i tema, grafikk og oppsett, og dette kan noen se på som en ulempe dersom de foretrekker klassiske automater med fruktsymbol og klingende bjeller. At grafikken er nostalgisk er stilig, men det kan også bli litt slitsomt å se på noe så pikselert i lengden. Det er i tillegg ganske mange symboler å holde styr på, og når de er i litt dårlig kvalitet kan det være vanskelig å skille de fra hverandre. Spillet har også en del ulike bonusfunksjoner, så det gjelder å lese gjennom betalingstabellen godt slik at du forstår hva de går ut på.

Oppsummering

Flame Busters er en helt unik spilleautomat med et design som nok vil vekke mange nostalgiske minner hos de fleste. Her ser du brannmenn som står klar til å slukke brann i et murhus, og i de 15 vinduene står det ulike symbol som kan gi gevinstkombinasjoner. Spillet har en del ulike bonusfunksjoner og -spill, noe som gjør at det ikke blir kjedelig i lengden og at gevinstene kommer hyppigere. Designet er utrolig flott, og det er rett og slett lite å klage på. Dette er spillet for de som er på utkikk etter noe som skiller seg ut fra de klassiske spilleautomatene.