Tør du møte The Creature from the Black Lagoon?

Introduksjon

Akkurat som med film, bøker og musikk er det også visse spill som ender opp som tidløse klassikere i fremtiden. Siden spill – og spesielt spilleautomater på nett – fortsatt er et ungt medium er det vanskelig å vite ennå hvem som vil tåle tidens tann. Når det kommer til film ser vi likevel hvordan visse titler ender opp med denne statusen, og sumpmonsteret fra Creature from the Black Lagoon klarer nok de fleste å se for seg når de hører navnet, selv uten å noensinne å ha sett filmen. Så hvorfor ikke låne fra klassikerne i et spennende nettspill?

Selv uten å vite på forhånd at det er NetEnt som står bak dette spillet, så er det ikke vanskelig å gjette seg til. Denne utvikleren er kjent for å legge ned godt arbeid i å gjøre spillene sine både interessante, pene, levende og autentiske. Og dette spillet er et godt eksempel på håndverket deres. Du er kanskje vant til uhyggelige øyeblikk i andre typer mer avanserte spill, men har du noengang følt deg skremt av en spilleautomat? Gi Creature from the Black Lagoon en sjanse, så kanskje du vil oppdage at det også faktisk kan la seg gjøre.

Gevinstlinjer og innskudd

Creature from the Black Lagoon byr på 20 gevinstlinjer som du kan velge fritt fra når du gjør innsatsene dine. Dette gir deg en god følelse av å ha kontroll over spillet, og å kunne spille litt taktisk. Myntene i spillet kommer med verdier fra 0,01 og til 0,5, og du kan velge å satse alt fra 1 til 10 mynter av gangen når du snurrer hjulene. Her kan du satse fra 0,20 euro til 100 euro per spinn. Dette, kombinert med de fem standard hjulene, gir deg et klassisk oppsett med 20 gevinstlinjer som går i alle retninger.

Tema og design

Som tittelen avslører er Creature from the Black Lagoon basert på den klassiske skrekkfilmen fra 1954 med samme navn. Akkurat som filmen tar også spillet for seg det mystiske uhyret fra sumpen, og de modige menneskene som jakter på det. Både lyd og grafikk gir deg ordentlige retro-vibber, og presentasjonen føles veldig gjennomført. Et fargerikt galleri av klassiske karakterer på symbolene og detaljerte bilder i bakgrunnen setter stemningen, og du får følelsen av at dette er et produkt utvikleren har lagt ned mye tid og kjærlighet i. Og om du synes presentasjonen i grunnspillet er imponerende, bare vent til du oppdager bonusene.

Bonusfunksjoner

Dette er et av spillene hvor lyd, grafikk og animasjon som følger med bonusene er en like stor attraksjon som gevinstene. Iblant kan denne delen nesten virke større, selv om vinnersjansene heller ikke er noe du bør overse. For eksempel gir gratisspinn-symbolene deg akkurat det de lover, men om du får fem av dem samtidig, da skjer det noe spesielt. Da får du nemlig se en videosnutt av sumpskapningen som kidnapper et offer, før du kommer til en bonusrunde med hele 20 gratisspinn du kan redde henne med. Her må du skyte monsteret med harpunen din. Spillet har også et wild-symbol.

Fordeler

Det er ikke til å stikke under en stol at det er grafikk, lyd, musikk, animasjoner og stemning som er det absolutt sterkeste punktet her. På en god andreplass kommer likevel bonusfunksjonene, for det er ikke mange andre spilleautomater som faktisk gir deg en kamp mot et monster i bonusrundene sine. Selv om du nok får mest ut av spillet om du har sett filmen fra før av, er det ikke noe krav, det er tross alt ikke en veldig komplisert bakhistorie å sette seg inn i her. Det er også forfriskende at alle de typiske symbolene er byttet ut med relevante symboler fra filmen.

Ulemper

Dette er ikke en setning du hører ofte når det kommer til spilleautomater, men Creature from the Black Lagoon kan faktisk være stressende og ubehagelig for visse spillere som bare ønsker å slappe av med et lystig og lett spill. Med en toppgevinst på 750 mynter som er den høyeste enkeltutbetalingen du kan få, er heller ikke dette et spill du vinner stort og raskt på, men heller et spill hvor du bygger gevinstene sakte opp. Uansett hvor imponerende animasjonene er, kan det også bli for forutsigbart i lengden, som når du kommer til bonusrunden for tjuende gang og den samme filmen spilles av.

Oppsummering

Alt i alt er Creature from the Black Lagoon et pent, spennende og gjennomført spill det er lett å sette seg inn i. Men desto vanskeligere å legge fra seg igjen. Gevinstene og vinnersjansene ligger rundt standarden, men underholdningsverdien er med på å dra opp opplevelsen mye likevel. Dette er et spill det er nesten like morsomt å spille for lekepenger, nettopp på grunn av det kule og nifse temaet. Men som alle vet vinner du ingenting her i livet uten å ta noen sjanser. Så finn frem harpunen og lommelykten, og håp at du finner monstret før det finner deg!